Usko ja yhteys -verkoston blogi

Herran kirkko

Share |

Torstai 9.10.2014 klo 15:27 - Maarit Kenttälä


Suomen kielen sana kirkko tulee kreikan kielen sanoista kyriake ekklesia, Herralle kuuluva seurakunta tai to kyriakon, Herran oma (talo). Alkukirkossa sanaa Kyrios käytettiin Jeesuksesta, sillä sanalla hänet tunnustettiin Herraksi. Kirkko on siis Herran Jeesuksen kirkko. Professori Osmo Tiililä on aikoinaan (1962) sanonut:   ”Kirkko ei ole olemassa etiikan tähden, vaan sen tähden, ”että täällä kuollaan”. ”Se on olemassa sen tähden, että Jumala saattaa jokaisen ihmisen kuoleman jälkeen tuomiolle.” Mielestäni tämä sana on yhä ajankohtainen.  Herran kirkon ensisijainen tehtävä on julistaa tätä sanomaa ja Jumalan vastausta siihen: evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Jumalan lain rikkominen on synti, kuten yhteiskunnallisen lain rikkominen on rikos. Rikoksesta voi selvitä kiinni jäämättä, mutta Jumalan edessä kaikki on avointa. Rikosta ja syntiä seuraa rangaistus ja tuomio, mutta Jeesuksen sovituskuolema syntiemme tähden on ainoa,  johon vedotessa tulevalla tuomiolla pelastutaan.

Seurakuntavaalien virallisella mainosvideolla kehotetaan ihmisiä sanomaan mitä he haluavat kirkolta ja maalaamaan kirkosta sellainen kuin ihmiset haluavat. Enemmän kysytään mikä on ihmisen tahto, kuin mikä on Jumalan tahto.  Jos Jeesus ei saa olla kirkon Herra, niin se kirkko ei ole mikään kirkko. Jos kirkon johdon kannanotot saavat seurakuntalaisen pohtimaan ketä Kirkossa palvellaan Herrana, voi tunnustuskirjat joihin luterilainen kirkkomme on sitoutunut, antaa valoa.

Tunnustuskirjat  s. 77, Kirkollinen valta: Kun piispat opettavat ja määräävät sellaista, mikä sotii evankeliumia vastaan, niin seurakunnalla on tukenaan Jumalan käsky, joka kieltää tottelemasta heitä: "Kavahtakaa vääriä profeettoja". (Matt. 7) "Vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille toista evankeliumia, hän olkoon kirottu." (Gal. 1) "Sillä me emme voi mitään totuutta vastaan, vain ainoastaan totuuden puolesta" (2. Kor. 13)..."Piispoille ei tule antaa periksi jos he erehtyvät ja opettavat mielipiteitä, jotka ovat ohjeellisen Jumalan sanan vastaisia."

Mielestäni tämäkin on yhä ajankohtainen sana. Mikäli piispojen tai pappien mielipiteet ja kannanotot ovat ohjeellisen Jumalan sanan vastaisia, niihin ei tule suostua, vaan seisoa rintamassa totuuden puolesta. Se alkaa omasta seurakunnasta. Haluan olla tukemassa työntekijöitä ja seurakuntalaisia jotka vielä Raamatun mukaan sanovat synnin synniksi ja sen tuomaan hätään julistavat evankeliumia ristiinnaulitusta Kristuksesta. Siksi olen yhä kirkon jäsen ja ehdokkaana, toivoen että kirkossamme, joka mainostaa itseään moniäänisenä suvaitaan myös minun ääneni.  Ääneni joka sanoo: Jumalan Sana on se ääni, jota minä haluan kuulla kirkossani, Herran kirkossa.

Seurakuntavaaliehdokas Maarit Kenttälä, Kouvola

maarit_srkvaali.jpg

Avainsanat: seurakuntavaalit, evankeliumi, Jumalan tahto, kirkko


Kommentit

16.2.2015 13:38  Pete

Kirkko on rakennus, mutta ei seurakunta. Seurakunta voi kokoontua kirkossa.

Jumala ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä, vaan niissä uudestisyntyneissä ihmisissä, jotka mahdollisesti vierailevat tuossa rakennuksessa.

Seurakunta on universaalinen ja yksi ainut maanpäällinen Kristuksen ruumis, jonka kautta Jumala tekee työtä.

Nämä olivat nyt vain mielipiteitäni. Ei tarvitse olla samaa mieltä. Siunausta elämääsi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään